🚚 Fri frakt över 500 kr • 📞 Support: 010-123 45 67

Tillbaka till chilifrön
Jamaican Hot Red - Svenskodlade chilifrön från Svenska Frön

Jamaican Hot Red

59,00 kr
I lager

Beskrivning

Jamaican Hot Red är en äkta Capsicum chinense från Karibien med den klassiska Scotch Bonnet-formen. Frukterna liknar en skotsk tam o'shanter-mössa med sin karakteristiska tillplattade, veckade form. Med hetta på 100.000-350.000 SHU erbjuder den en perfekt balans mellan kraft och smak - sötare och mer fruktig än habanero med toner av tropiska frukter och citrus. Absolut stapelvara i autentisk jamaicansk jerk-krydda!

Chilistyrka

Hethetsnivå:4/5

Mycket het - Varna dina vänner!

Scoville:

100.000-300.000 SHU

Scoville Heat Units

Färg:

Omogen: grön
Mogen: röd

Odlingssvårighet

Medel

Kräver viss erfarenhet

Varför handla hos oss?

Svenskodlade frön

Anpassade för det svenska klimatet

Fri frakt över 500 kr

Snabb leverans 2-5 vardagar

Fräscha frön

Hög kvalitet och grobarhet

30 dagars öppet köp

Returnera enkelt om du ångrar dig

Artikelnummer: 240620

Jamaican Hot Red är en klassisk Capsicum chinense från Karibien, särskilt förknippad med Jamaica där den är en kulinarisk institution. Namnet 'Scotch Bonnet' kommer från fruktens karakteristiska form som påminner om den traditionella skotska mössan tam o'shanter - en tillplattad, något veckad silhuett som är omedelbart igenkännbar. Frukterna är 2,5-5 cm i diameter och mognar från grönt till ett intensivt eldigt rött. Denna sort kallas även Bonney peppers, Caribbean Red peppers, Scotty Bons eller Bahama Mama i olika delar av Västindien.

Smaken är där Jamaican Hot Red verkligen briljerar - den är påtagligt sötare och mer fruktig än habanero, trots liknande hetta på 100.000-350.000 SHU. Smakprofilen domineras av tropiska frukter med toner av citrus, äpple, körsbär och tomat som skapar en komplex aromatisk upplevelse. Många beskriver smaken som 'fruity-smoking hot' där den initiala fruktigheterna gradvis övergår i en kraftig, rökig hetta. Denna unika smakkombination är det som gör Scotch Bonnet oumbärlig i karibisk matlagning.

Jamaican Hot Red är själva hjärtat i autentisk jamaicansk jerk-krydda och används flitigt i karibiska såser, marinader och grytor. Plantan är produktiv och växer väl i växthus som är obligatoriskt i Sverige för denna chinense-sort. Mognadstid på 100-120 dagar från plantering. En absolut måste-sort för den som vill odla autentiska karibiska smaker - både för smakens skull och för den klassiska Scotch Bonnet-formen som är omedelbart igenkännbar!